Politieverhaal: Letselschade na incident jaarwisseling
30 dec 2022

Politieverhaal: Letselschade na incident jaarwisseling

Het is nieuwjaarsnacht (1 januari 2022) en collega Marcel is een van de vele politiemensen die op de been is en een dienst draait. Kort nadat de klok 0.00 uur heeft geslagen, wordt hij samen met andere collega’s op pad gestuurd in verband met een melding van vernielingen. Wat een gezellige Oud & Nieuw zou moeten zijn, eindigt voor Marcel in het ziekenhuis.

Als Marcel en zijn collega’s in de stad aankomen, zien ze dat er erg veel mensen op de been zijn. De sfeer is grimmig, overal ligt glas, er hangen overal rookwolken en mensen gedragen zich agressief. Op het moment dat Marcel een verdachte wil aanhouden, stuit hij op hevig verzet en raakt verzeild in een worsteling. Ook omstanders hinderen hem in zijn werk. De verdachte, onder invloed van alcohol en drugs, is zo agressief dat Marcel van zich af moet slaan. De collega’s krijgen gelukkig op een gegeven moment grip op de situatie en de rust keert terug.

Uitgeschakeld

Voor Marcel is het een ander verhaal. Hij houdt aan het incident onder andere een gebroken hand over. Een operatie is nodig en hij kan zijn hand acht weken lang niet gebruiken. Nadat de pinnen uit zijn hand zijn verwijderd, begint hij met handtherapie. Door het letsel kan Marcel gedurende een aantal maanden niet werken. Daarnaast moet hij door zijn blessure privé hulp inschakelen. Het incident tijdens de jaarwisseling levert Marcel behalve letsel ook financiële schade op. Dit is uiteraard niet hoe hij het nieuwe jaar had willen ingegaan.

Schade in kaart brengen

Een jurist van Legal & Services schiet Marcel te hulp, brengt voor hem de schade in kaart en vraagt een voorschot aan, zodat hij financieel niet in de problemen komt. Dankzij deze hulp kan Marcel zich volledig richten op zijn herstel. Marcel gaat nu dan ook volledig hersteld het nieuwe jaar in en de jurist kan de zaak goed voor hem afsluiten.

* In verband met privacy is de naam in dit verhaal gefingeerd.


MEER INFORMATIE OVER HULP BIJ LETSELSCHADE

Letselschade is ingrijpend. Zeker bij ernstige zaken. Hoe moet het verder met je werk? Wie betaalt de rekeningen en hoe kom je deze periode zo goed mogelijk door? Wil je meer weten over de hulp die onze juristen en letselschadespecialisten vanuit Legal & Services jou kunnen bieden? Op www.legalenservices.nl vindt je uitgebreide informatie. Ook kun je daar vrijblijvend een snelle check doen om te kijken of je recht hebt op een vergoeding van (letsel)schade.

Reacties

Reageren?

Over de auteur

Afdeling Marketing & Communicatie

Profiel
bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN