Vragen politie pensioen

pensioenvragen

Als ik vragen heb over mijn pensioen, waar kan ik dan terecht?

Pensioenambassadeurs

Sinds enkele jaren zet de Nationale Politie pensioenambassadeurs in, om pensioenvragen te beantwoorden. Dit zijn werknemers die hun collega's op een laagdrempelige manier begeleiden in en voorlichten over pensioen.

Een pensioenambassadeur is een collega die het leuk vindt om collega's wegwijs te maken in pensioen. Zo krijgen die collega's inzicht in de mogelijkheden van hun pensioen en kunnen ze weloverwogen keuzes maken, voordat zij met pensioen gaan.

ABP spreekuur - online en in Baarn

Tijdens een ABP-spreekuur - voor collega's die vóór hun pensioen staan - geeft een pensioenspecialist van het ABP informatie over je persoonlijke pensioensituatie. We benoemen enkele voorbeelden van vragen die gesteld worden:

- Welke pensioenkeuzes heb ik, vóór ik met pensioen ga?

- Kan ik uitleg krijgen over de bedragen op mijn Uniform Pensioenoverzicht?

- Ik ben ziek. Wat voor gevolgen heeft dit voor mijn pensioen?

- Heeft mijn echtscheiding invloed op mijn pensioen?

Het is in veel situaties goed om je te laten informeren over je pensioen door een pensioenspecialist van het ABP. Je kunt je via de onderstaande linkjes  aanmelden voor het pensioenspreekuur in Baarn of voor een online spreekuur:

Aanmelden pensioenspreekuur Baarn

Aanmelden ONLINE pensioenspreekuur

Wendie, pensioenspecialist ACP

Sinds maart 2022 werkt Wendie van der Schuur als pensioenspecialist bij de ACP en andere politievakbonden. Haar missie is om alle leden te informeren over het nieuwe pensioenstelsel. Door haar uitgebreide werkervaring binnen de pensioenbranche kan zij jou helpen met al je vragen over het pensioen. Je kunt haar bereiken via w.vdschuur@acp.nl.

ACP Pensioen

Thema's pensioen

Hoe oefent de Politievakbond ACP invloed uit op het politiepensioen?

ACP Young

Hoe is het politiepensioen geregeld? Wij vertellen jou er graag over!

Pensioen

Zijn er veranderingen in je leven? Dan heeft dit gevolgen voor jouw pensioen. Welke veranderingen zich voor kunnen doen lees je hier terug.

Vragen politie pensioen

Als je vragen heb over je pensioen, waar kan je dan terecht? Wij geven jou een aantal mogelijkheden!

Goed om te weten dat wanneer je volledig met pensioen bent je minder contributie hoeft te betalen. Via de pensioenalert kun je dit aan ons doorgeven.

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

SLUIT JE AAN