NPSB: Sportieve herstelreis naar Schotland (2024)

NPSB: Sportieve herstelreis naar Schotland (2024)

19 feb 2024, politievakgezond

De Nederlandse Politie Sportbond (NPSB) organiseert ook dit jaar - samen met stichting WEP en Tegenkracht - een reis naar Schotland die in het teken staat van herstel door middel van sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Deze reis van 15 tot 22 september is bedoeld voor politiecollega’s die worstelen met fysieke en/of psychische problemen. Er zijn nog een aantal plekken vrij.

Geen ontspannen vakantie, maar een teamprestatie op weg naar herstel. Collega’s die zijn uitgevallen door bijvoorbeeld mentaal letsel of ernstige ziekte werken tijdens een voortraject (vanaf maart) toe naar deze sportieve herstelreis. Door samen buiten te zijn en te bewegen, creëert de NPSB een laagdrempelige omgeving, waarin deelnemers de ruimte hebben om hun eigen grenzen te verleggen.

NPSB herstelreis Schotland

 

De reis naar Schotland, die plaatsvindt van 15 tot en met 22 september, belooft een unieke ervaring te worden voor de deelnemers. Aan boord van de historische Logger uit 1903, genaamd de Flying Dutchman, zullen de collega’s een week lang de Schotse binnenwateren bevaren. Naast het zeilen worden er dagelijks andere activiteiten aangeboden, zowel aan boord als aan de wal. Deze reis biedt niet alleen een kans om fysiek actief te zijn, maar draagt vooral ook bij aan het versterken van de mentale veerkracht van de deelnemers.


Eén ding staat vast: wat in de afgelopen acht dagen is gebeurd had ik nooit kunnen verwachten’ - Marloes


 

Een ervaringsverhaal van collega Marloes - die in 2023 heeft deelgenomen aan de sportieve herstelreis van de NPSB - illustreert de diepgaande impact die deze reis kan hebben op het leven van deelnemers. Marloes beschrijft hoe de reis een keerpunt markeerde in haar herstelproces. Door middel van sport, gezonde voeding en waardevolle gesprekken aan boord van de Flying Dutchman, kon ze een zware periode achter zich laten en opnieuw veerkracht vinden. De intensieve beweging, de natuurlijke omgeving en de ondersteuning van de andere deelnemers creëerden een sfeer van heling en verbondenheid die haar weerbaarder maakte.

Het verhaal van Marloes benadrukt de kracht van de herstelreis als onderdeel van het jaarlijkse sportprogramma van de NPSB dat bijdraagt aan herstel en groei.

NPSB herstelsport

 

Ben jij een actieve politiecollega die worstelt met fysieke of mentale problemen en op zoek is naar ondersteuning bij jouw herstel? Ontdek of en hoe het sportprogramma van de NPSB met daarin de reis naar Schotland jou kan helpen om weer veerkrachtig te worden. Neem contact op met de NPSB. Dat kan via npsbkantoor@politiesport.nl

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Politie Sportbond. https://www.politiesport.nl/category/herstelsport/

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN