Cao 2024

Politie-CAO  2024-2025

 POLITIE-CAO 2024-2025

De nieuwe politie-cao 2024-2025 is een feit. Op dinsdag 19 december hebben demissionair minister Yeşilgöz, korpschef Henk van Essen en de voorzitters van de politiebonden hun handtekening onder de nieuwe afspraken gezet. Daarmee bekrachtigen ze wat eerder in het onderhandelaarsresultaat is overeengekomen. De nieuwe politie-cao gaat vanaf 1 juli 2024 gelden.

Met de handtekeningen onder de nieuwe politie-cao komt er een einde aan een intensief proces van onderhandelen en raadplegen. Dit startte een aantal maanden terug na signalen van de leden dat er dringend iets in de financiële situatie van politiemedewerkers moest gebeuren. Het bracht de politiebonden en de vertegenwoordigers van de werkgever naar de onderhandelingstafel.

Met instemming op zak

Uiteindelijk hebben deze onderhandelingen afspraken opgeleverd om het salaris en verschillende financiële regelingen te verbeteren. Afspraken die vervolgens zijn voorgelegd aan de leden en de bestuursorganen van de politiebonden. Uiteindelijk zijn de vier voorzitters - met de instemming van de leden op zak - vandaag naar Den Haag afgereisd om alle afspraken definitief vast te leggen met hun handtekening.

Financiële verbeteringen

De nieuwe politie-cao gaat in op 1 juli 2024 en heeft een looptijd tot en met 30 november 2025. In die periode wordt het salaris van politiemedewerkers gefaseerd verhoogd. Deze salarisverhogingen gaan dan gepaard met een aantal specifieke financiële afspraken, bijvoorbeeld over de onregelmatigheidstoeslag voor aspiranten en de invoering van een individueel keuzebudget.

Aanloop

In de aanloop naar de nieuwe politie-cao staan trouwens ook tegemoetkomingen gepland. Maandelijks krijgen politiemensen vanaf 1 januari tot 1 juli 2024 een bedrag van 200 euro. Dit komt dan boven op de salarisverhoging van 2 procent, die al in de lopende cao is afgesproken.

De volledige tekst van de nieuwe politie-cao vind je hier.

Wil je meer weten over de nieuwe politie-cao? Kijk dan vooral ook eens op de gezamenlijke website van de politiebonden, www.caoinzicht.nl

 

Contact
Heb jij naar aanleiding van het lezen van de politie-cao of andere documenten nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

Sluit je aan