1 jul 2019, cao
Politiemensen krijgen van 2018-2020 drie keer een structurele loonsverhoging. Dat is de afspraak die we hebben gemaakt in de laatste CAO politie. In juli is het alweer tijd voor de 2e loonsverhoging. Dat betekent dat je er voortaan 2% bij krijgt. De 3e structurele loonsverhoging (2,7%) staat gepland voor juli 2020.
Iedere salarisverhoging werkt door in de volgende salarisverhoging. Daardoor stijgt het basisinkomen van de politie in drie jaar tijd met meer dan 8%. Om te kunnen zien wat dit concreet betekent voor je loon, hebben de politiebonden verschillende salaristabellen voor de politie online gezet. De tabel met de stijging van juli 2019 vind je hier.
Naast de procentuele salarisverhogingen, zijn er ook eindejaarsuitkeringen en eenmalige verhogingen. We zetten zie hier voor je op een rij:
Met goede afspraken in de CAO, hebben we ervoor gezorgd dat de lonen stijgen. Dan is het frustrerend om te zien dat de koopkrachtstijging in Nederland achterblijft. Het is het kabinet dat met haar beleid het meeste invloed heeft op de lastendruk.
De ACP is een onafhankelijke bond, maar om wel invloed te hebben op bijvoorbeeld pensioenafspraken, zijn we aangesloten op vakcentrale de VCP. In juni heeft Gerrit van de Kamp, als vice-voorzitter van de VCP, het kabinet opgeroepen om de koopkracht van werknemers te herstellen. “De overheid heeft al jaren een miljardenoverschot, terwijl de werknemer steeds krapper bij kas zit. Dat is niet meer uit te leggen,” zegt Van de Kamp. De VCP roept de overheid op om de lasten te verlagen en werknemers en gepensioneerden de bestedingsruimte te geven die zij verdienen.
Daarnaast komt het 1% meer werken te vervallen. Ook gaat per 1 juli de regeling levensfase-uren (LFU) in, die collega’s extra mogelijkheden biedt om volledig doorbetaald verlof op te nemen als ze dat nodig hebben.
LEDENPEILING POLITIE-CAO 2022-2024
Op woensdag 4 mei hebben de politiebonden met minister Dilan Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid en korpschef Henk van Essen van de Nationale Politie een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor het politiepersoneel met een looptijd van 2,5 jaar: van 1 januari 2022 tot 1 juli 2024. Is dit onderhandelaarsakkoord goed genoeg om definitief
21 meiVeelgestelde vragen cao-onderhandelaarsakkoord
De afspraken in het onderhandelaarsakkoord voor een politie-cao 2022-2024 zijn vastgelegd in een document. Het kan natuurlijk altijd zo zijn, dat je na lezing hierover nog vragen wilt stellen. Hieronder de link naar het document met de meest gestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden. – Veelgestelde vragen CAO-Onderhandelaarsakkoord – Staat jouw vraag er niet
21 meiBijeenkomsten politie-cao 2022-2024
Tot en met zaterdag 21 mei houden de politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB gezamenlijke (online) bijeenkomsten over het onderhandelingsakkoord voor een nieuwe politie-cao. Voor de digitale cao-sessies is vooraf inschrijven noodzakelijk. Hieronder data en locaties van de resterende informatiebijeenkomsten. MAANDAG 16 MEI 2022 09.30 uur – 10.30 uur Eenheid Zeeland-West-Brabant Emplacement 2 (restaurant/kantine) 4611
13 meiOnderhandelingen politie-cao in cruciale fase
Afgelopen maandag zijn de onderhandelaars van de politiebonden en de werkgever (de minister van Justitie en Veiligheid en de korpsleiding van de Nationale Politie) begonnen aan een serie marathon-vergaderingen over een nieuwe politie-cao. Vandaag of morgen zal duidelijk zijn wat deze intensieve nu-of-nooit-aanpak voor resultaat heeft opgeleverd. Op maandag 9 mei starten de bonden met
4 meiCao-actie: politie stopt met opleggen huisverboden
De politiebonden roepen hun leden op vanaf maandag 2 mei niet meer in de rol van hulpofficier van justitie mee te werken aan het opleggen van tijdelijke huisverboden namens de burgemeester. Dit is de negende verzwaring van het stapelprotest Van kwaad tot erger, gericht tegen het uitblijven van een fatsoenlijke nieuwe politie-cao voor 2022 en 2023.
29 apr