Gesprekken over eerder uittreden voortgezet

Gesprekken over eerder uittreden voortgezet

22 sep 2023, pensioen

De vakbonden en de werkgeversverenigingen streven ernaar om eind november met een samenhangend pakket te komen over de maatregelen rondom duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden. 

In het pensioenakkoord van 2019 is afgesproken dat werkgevers en werknemers met een zwaar beroep afspraken op maat kunnen maken over eerder uittreden (vervroegd pensioen). De sociale partners voeren al enige tijd gesprekken over het verlengen van de RVU regeling na 2025. Demissionair minister Schouten informeerde deze week de Tweede Kamer over de maatregelen rondom duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden en de voortgang van deze gesprekken. Daarin kwam naar voren dat de sociale partners nog geen akkoord hebben bereikt. Wel geven de partijen aan de ingezette overleggen op een constructieve wijze voort te zetten. 

Eind november 

De partijen streven ernaar eind november met een samenhangend pakket te komen. Wanneer de sociale partners het met elkaar eens zijn, worden de plannen aan het demissionair kabinet voorgelegd. De politiebonden vinden het van groot belang dat de RVU wordt verlengd. “Politiemensen zetten zich elke dag onder zware omstandigheden in voor een veiligere samenleving, zij verdienen de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken”, aldus een woordvoerder van de politiebonden. 

Meer informatie 

Pensioen saai en ingewikkeld? 

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN