RVU: Deadline voor de minister

RVU: Deadline voor de minister

18 apr 2024, aow en vroegpensioen

Tijdens de actie van eind maart op het Malieveld is een ultimatum gesteld aan de Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Voor 7 mei aanstaande moet demissionair minister Carola Schouten een structurele fiscale vrijstelling realiseren. Deze harde eis is inmiddels door de vier politiebonden per brief bekrachtigd. Als de minister uiterlijk 6 mei niet heeft aangegeven dat ze hiertoe bereid is, volgen nieuwe acties.

De onderhandelingen over een nieuwe Regeling voor Vervroegd Uittreden (RVU) in de Stichting van de Arbeid zijn volledig vastgelopen. De voor het vroegpensioen vereiste fiscale regeling komt hierdoor niet tot stand. De politiebonden richten zich daarom nu volledig op de verantwoordelijk minister. Zij heeft namelijk niet alleen de mogelijkheid om de gesprekken in de Stichting van de Arbeid weer vlot te trekken. Minister Schouten kan vanuit de regering ook zelf met een voorstel komen voor een permanente fiscale regeling als basis onder een fatsoenlijke, structurele RVU.

De brief van de vier politiebonden geeft krachtige argumenten voor Minister Schouten waarom ze  daadwerkelijk iets moet doen. Hierbij wordt aan haar dus het ultimatum van 7 mei gesteld.

Meer informatie

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN