Wij zijn op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar jou!

23 apr 2024, vereniging

Soms is het fijn om met een onafhankelijk persoon te praten over moeilijke situaties op het werk of in je privéleven. Dat is wat toegewijde vrijwilligers, die zelf bij de politie werken of hebben gewerkt, kunnen betekenen voor hun collega’s. Een luisterend oor, goed gesprek en eventueel advies. Wil jij je collega’s vanuit Leden voor Leden - onderdeel van de ACP - ook helpen?

“Je krijgt als vrijwilliger met uiteenlopende zaken te maken, zowel werk- als privégerelateerd. Wij kennen allemaal de verhalen over collega’s die door problemen binnen hun relatie, een scheiding, overlijden van een dierbare, traumatische ervaring of om wat voor reden dan ook in een emotionele achtbaan terechtkomen. Wat moet je dan?”

Hulp van iemand die de organisatie kent

“Het bijzondere van dit vrijwilligerswerk is dat hulp wordt geboden door iemand uit de eigen organisatie (de politie), die de organisatie goed kent en de cultuur binnen de politiewereld. Op basis van vertrouwelijkheid.” Oud-politieman Henk is een van de vrijwilligers voor Stichting Leden voor Leden. Wij zijn op zoek naar collega’s die in zijn voetsporen willen treden.

Herken jij je hierin?

  • Je bent zelf werkzaam (geweest) bij de politie.
  • Je bent bereid te luisteren naar problemen van je collega’s bij de politie.
  • Je beschikt over een groot inlevingsvermogen.
  • Je gaat integer om met de informatie die je krijgt en je weet op het juiste moment een collega door te verwijzen naar bijvoorbeeld een hulpverleningsinstantie.

Collega’s op weg helpen

De ACP begeleidt je in dit werk door onder andere een (start)bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst brengen we je op de hoogte van de verschillende hulpverleningsdiensten in Nederland. Ook krijg je enkele tips en tools om je rol als vrijwilliger vanuit Stichting Leden voor Leden goed te kunnen invullen. In veel gevallen blijkt een goed gesprek en advies een politiecollega - die de hulp van Leden voor Leden vraagt - al enorm op weg te helpen.

Meer informatie of meld jij je direct aan?

Stuur een e-mail naar ledenvoorleden@acp.nl of bel 085-066 41 00 en vraag naar Rhodé Zijp-de Wild. Na jouw aanmelding nodigen wij je uit voor een gesprek.

 

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN