ACP Plus jaarvergadering: weerzien met een blauwe hap

ACP Plus jaarvergadering: weerzien met een blauwe hap

11 apr 2024, acp plus

Om en nabij de 250 leden van 55 jaar en ouder brachten op woensdag 10 april de ochtend en een deel van de middag door op het landgoed Bronbeek. De vaste locatie voor de jaarlijkse ledenvergadering van ACP Plus die keer op keer goed wordt bezocht door (oud-)politiecollega’s, lid van de ACP.

De jaarvergadering van ACP Plus biedt elk jaar weer een mooie gelegenheid om met elkaar bij te praten, waarbij de blauwe hap - een heerlijke Indische rijsttafel - niet mag ontbreken. Voorafgaand daaraan een aantal sprekers over de koers van de ACP en actuele thema’s.

Pensioen

Een terugkerend onderwerp is pensioen. Zo sprak ACP-beleidsadviseur Wendie, gepokt en gemazeld in de wereld van pensioenen, over het vernieuwde pensioenstelsel. Ook verwees zij nadrukkelijk naar de (online) informatiebijeenkomsten de komende weken, waarbij uitgebreid aandacht zal zijn voor het stappenplan voor de overgang van de huidige naar de nieuwe regeling. ACP-leden hebben hiervoor een uitnodigingsmail ontvangen.

Criminele activiteiten op internet

Tijdens de jaarvergadering sprak bovendien een externe spreker vanuit WeSecureIT over de gevaren van internet. Het aantal criminele activiteiten op internet en in e-mailverkeer neemt toe. De politie werkt bij de aanpak van cybercrime samen met veel partijen, zoals Europol.

Zelf kun je ook iets doen om geen slachtoffer te worden van deze vorm van criminaliteit. Denk aan het gebruiken van een virusscanner en verschillende lange wachtwoorden die je bij voorkeur jaarlijks wijzigt. WeSecureIT wijst bijvoorbeeld op de risico’s van alles op je mobiele telefoon regelen. Het is ook vooral belangrijk om je mobiel met een goed wachtwoord te vergrendelen. Nog een tip die de spreker geeft, is dat je geen updates op een computer of telefoon moet wegklikken. Updates zorgen ervoor dat de beveiliging up to date is.

Vereniging ACP

ACP-bestuurder André Ditewig stond tot slot van deze jaarvergadering, voordat leden aan de blauwe hap konden beginnen, stil bij het reilen en zeilen bij de ACP. Hij haalde daarbij ook de leden zelf aan, de vereniging van de ACP. Om een steentje bij te dragen om goede dingen te kunnen blijven doen voor ACP-leden van alle leeftijden. Als voorbeeld noemde hij de ondersteuning van ACP-juristen en de individuele belangenbehartigers (vrijwilligers/kaderleden) uit de politie-eenheden aan collega’s met PTSS. Ook zijn een aantal leden actief als vrijwilliger voor Stichting Leden voor Leden. Als luisterend oor, voor professioneel (financieel) advies of incidentele ondersteuning. Samen ACP.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN