Ledenvergadering ACP Plus: ‘Met elkaar het verschil maken’

Ledenvergadering ACP Plus: ‘Met elkaar het verschil maken’

11 apr 2022, acp plus

Blije gezichten en zin in de dag. Onder de ruim 200 ACP-leden van 55 jaar en ouder op de jaarvergadering van ACP Plus - woensdag 6 april  - zijn veel collega’s die elkaar door corona drie jaar lang niet hebben gezien. Hoe fijn om na al die tijd weer eens (oud-)collega’s te ontmoeten en bij te praten.

Plus-bestuurder Ben Wiltink opent de vergadering en haalt de slogan met elkaar - voor elkaar aan in een turbulente (corona)tijd. “Er gebeurt veel en het is van groot belang elkaar vast te houden en te vertrouwen. Juist nu hebben wij elkaar nodig”, vervolgt ook oud-collega en pastoor Ton Huitink in zijn overweging.

Pensioen

Na het doornemen van de gebruikelijke huishoudelijke zaken geeft bondscollega Wendie van der Schuur uitleg over de ontwikkelingen rond het pensioenstelsel. Uiterlijk in 2027 moeten alle pensioenfondsen overgaan op de nieuwe regels voor pensioen. In de loop van dit jaar zal Wendie regelmatig een (digitale) bijeenkomst organiseren om leden zo goed mogelijk mee te nemen in de veranderingen die op stapel staan. De powerpoint presentatie van Wendie over dit thema bekijken/terugkijken? Dat kan! Log daarvoor eenvoudigweg in op ons digitale platform Politienetwerk.nl.

Betekenisvol werk

Tijdens de ledenvergadering heeft ook het project Succesvol ouder worden (op je werk) haar kick off. Projectmedewerker Saskia Bodelier geeft aan dat het vooral de bedoeling is om het gesprek aan te  gaan met de doelgroep over mogelijkheden die benut kunnen worden om met plezier te blijven werken tot aan het moment van pensioen en misschien zelfs wel daarna. Leden reageren enthousiast. Lees meer over het project Succesvol ouder worden (op je werk).

Daaropvolgend geeft arbeidsmarktonderzoeker van het kennis- en dienstencentrum CAOP Ruud van de Aa een presentatie over betekenisvol werk en zinvol ouder worden. Ruim 90% van de Nederlanders vindt het belangrijk om zinvol werk te hebben en vindt het eigen werk betekenisvol. Dit blijkt volgens Ruud uit groot onderzoek onder diverse beroepsgroepen die het belang van zinvol werken onderstreept. “Mensen die hun werk betekenisvol vinden, zijn minder vaak ziek en zijn productiever. Als mensen minder zin hebben in hun werk, dan worden uiteindelijk de negatieve gevolgen daarvan merkbaar.”

Digitale fraude

Jos Kersen van Fraudehelpdesk neemt leden vervolgens mee in de wereld van digitale fraude. Fraudehelpdesk waarschuwt voor oplichtingspraktijken, adviseert gedupeerden van fraude en verwijst hen naar instanties die verder kunnen helpen. Het aantal slachtoffers van digitale fraude en telefonisch babbeltrucs zijn enorm en loopt financieel tot dik in de miljoenen per jaar. Op de website van Fraudehelpdesk staan tips om oplichting te voorkomen en wat te doen bij fraude.

Afsluitend genietend van een Indische rijsttafel praten leden onderling nog na, waarna zij weer op huis aan gaan. Volgend jaar zien we onze Plussers graag terug!

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN