Aspiranten in aspirantenschaal ontvangen 100 euro salarisverhoging in december

Aspiranten in aspirantenschaal ontvangen 100 euro salarisverhoging in december

4 nov 2022, salaris

Alle aspiranten die zijn ingeschaald in een aspirantenschaal ontvangen nog dit jaar de algehele salarisverhoging van € 100,- bruto per maand. Het bedrag wordt uitbetaald bij het salaris over de maand december 2022 (met terugwerkende kracht tot uiterlijk 1 januari 2022). Ben je na 1 januari 2022 in dienst getreden? Dan ontvang je de salarisverhoging met terugwerkende kracht vanaf het moment van indiensttreding.

De loonsverhoging van € 100,- bruto per maand die in de nieuwe politie-cao 2022-2024 is afgesproken, wordt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022 ook uitbetaald aan alle aspiranten die in een aspirantenschaal zijn ingeschaald. Die harde toezegging kregen de politiebonden op 6 oktober van de werkgever (minister van Justitie en Veiligheid +korpsleiding) tijdens hun maandelijkse arbeidsvoorwaardenoverleg. Inmiddels zijn definitieve afspraken gemaakt over de uitbetaling hiervan en kunnen aspiranten dus in december de extra uitbetaling verwachten.

aspiranten politie salarisverhoging

Aanpassing toelagen/vergoedingen
Naast de verhoging van € 100,- bruto worden ook de bedragen die op het salaris zijn gebaseerd opnieuw berekend, zoals bijvoorbeeld vakantietoeslag. Ook deze bedragen worden met terugwerkende kracht aangepast en/of uitbetaald of gereserveerd. Componenten zoals de operationele toelage en piketvergoeding stijgen niet mee met deze verhoging vanaf 1 januari 2022.

Werkgeversverklaring
Collega's die een werkgeversverklaring nodig hebben (bijvoorbeeld voor het aanvragen van een hypotheek), kunnen deze aanvragen na 21 december aanstaande. Vanaf dat moment zijn alle verhogingen in de verklaring verwerkt.

Tegemoetkoming eerste studiejaar
Voor alle duidelijkheid: de cao-loonsverhoging van € 100,- bruto per maand geldt (nog) niet voor aspiranten in het eerste studiejaar, die geen salaris ontvangen maar een tegemoetkoming. Zodra deze collega;'s overgaan naar een salarisschaal, krijgen zij vanaf moment uiteraard ook de extra € 100,- bruto per maand betaald.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN