Politieacademie neemt advies roeien Proffit over

Politieacademie neemt advies roeien Proffit over

3 mei 2019, acp young

De Politieacademie (PA) gaat de 500 meter roeien bij Professioneel Fit (Proffit) aanpassen door voortaan ook te letten op gewicht. Daarmee wordt een belangrijke aanbeveling van de ACP overgenomen. Ook komt er voor studenten die dat willen de mogelijkheid om het onderdeel hardlopen af te leggen op de loopband.

De PA geeft met de aanpassingen van Proffit gevolg aan een deelrapportage van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). De ACP vroeg in juni 2018 om behalve met leeftijd en geslacht ook rekening te houden met gewicht. Daarbij schreven we de PA hoe roeimachineproducent Concept 2 en de Koninklijke Roeibond een gewichtscorrectie toepassen. De PA volgde dat advies niet op, maar liet wel een brede evaluatie doen naar de gehele Proffit-toets. De deelresultaten daarvan maken het volgens de PA noodzakelijk om het beleid onmiddellijk bij te sturen.

Roeien, hardlopen, sit-ups en objectieve beoordeling

De PA gaat voor het roeien een op gewicht, geslacht en leeftijd geschaalde normering gebruiken, zoals die door de VU is aangeleverd. Voor studenten die niet willen dat weersomstandigheden en de hardloopondergrond van invloed is op hun hardloopprestaties, wordt het mogelijk om de toets op een loopband af te leggen. Daarnaast komt er een standaard voor de uitvoering van sit-ups en moet de inzet van meer hulpmiddelen de beoordeling door examinatoren zo objectief mogelijk maken.

Evaluatie VU

De PA verwacht het volledige onderzoeksrapport na de zomer van 2019. De (eerste) deelrapportage kreeg de ACP kort voor publicatie van dit artikel en wordt door ons nog uitgebreid bestudeerd. De onderdelen die de VU in dit deelrapport onderzocht, zijn de 500 meter roeien, squat, push-up, pull-up, sit-up, burpee en 1600m hardlopen.

Wat merk jij hiervan?

De gewijzigde toets is vanaf 8 mei 2019 te raadplegen op de it’slearning-omgeving. Heb je vragen over Proffit of deze deelrapportage? Moet je Proffit afleggen, maar kun je niet van de aanpassingen profiteren? Neem dan contact op met het ACP Ledencontactcentrum: ledencontact@acp.nl

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN

Nieuw telefoonnummer

De ACP heeft een nieuw telefoonnummer.

We zijn bereikbaar op 085 066 4100