‘Loslaten en nieuwe dingen ontdekken’

‘Loslaten en nieuwe dingen ontdekken’

17 dec 2021, vereniging

“Het is niet altijd even makkelijk voor iedereen, zeker niet in deze tijd. Ook in onze achterban zijn zeer gewaardeerde collega’s en dierbaren getroffen door covid. Tegenstellingen in de samenleving en een hoge werkdruk bij de politie maken het bovendien extra belangrijk dat we naar elkaar omkijken”, zei ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp tijdens onze algemene ledenvergadering (AV). Deze vond afgelopen woensdag (15 december 2021) door corona digitaal plaats. Wij stonden hier ook stil bij veertig jaar ACP.

Tamar Valkenier leidde onze ledenvergadering in met haar persoonlijke verhaal. Zij werkte als recherchepsycholoog bij de politie toen ze het roer omgooide. Na veel wikken en wegen nam zij ontslag om de wijde wereld in te trekken en ze gooide alle zekerheden overboord. Een sprong in het diepe. Tamar: “Je eigen hart volgen, terwijl je allerlei verplichtingen hebt. Hoe doe je dat? Hoe gaan we om met voortdurende onzekerheden en veranderingen? Ik leerde om los te laten.” Een inspirerend verhaal. “Laat jij je leiden door angst of volg jij je hart? Laten we het onszelf toestaan om fouten te maken. Je kunt blijven groeien”, is de boodschap van Tamar.

Haar verhaal over loslaten, aanpassingsvermogen en nieuwe dingen ontdekken was een mooie voorzet om het met elkaar te hebben over veranderingen. Binnen de vakbeweging, de ACP die veertig jaar bestaat, de politieorganisatie en de samenleving.

Politie en veiligheid

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp lichtte een aantal actuele zorgelijke ontwikkelingen toe: de gewelddadige escalaties waar collega’s tegenwoordig in toenemende mate mee geconfronteerd worden, de hoge werkdruk bij de politie en de cao(-acties) die in voorbereiding zijn. Want ja, acties lijken helaas nog altijd nodig om het kabinet in beweging te krijgen te investeren in onze politie en veiligheid.

Nieuwe bondsbestuurders

Het bondsbestuur van de ACP, een afvaardiging van politiecollega’s (ACP-leden) uit verschillende eenheden, is ook weer op volle sterkte. Fabian Laan uit de eenheid Noord Holland en Willem van Egmond uit de eenheid Den Haag zijn tijdens onze ledenvergadering benoemd als nieuwe leden van het bondsbestuur. Fabian: “Toen ik de ACP hard nodig had, zijn jullie er voor mij geweest. Nu wil ik zelf een bijdrage leveren aan het mooie bondswerk.” Willem daaropvolgend: “Het is een moeilijke tijd bij de politie. Daarom wil ik de stap zetten om actief mee te denken binnen de bond. Ik heb al heel wat cao-acties meegemaakt en heb de ACP altijd al een warme vereniging gevonden. Mooi dat ik mij nu vanuit het bondsbestuur kan inzetten voor collega’s."

Wij hopen van harte dat wij onze leden volgend jaar weer live kunnen ontmoeten.

In de decembereditie van ons bondsmagazine Politiebericht kunnen leden meer lezen over een aantal onderwerpen die besproken zijn tijdens onze jaarlijkse ledenvergadering. Het blad valt rond 24 december op de mat bij leden.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN