Nieuwe minister

Nieuwe minister

10 jan 2022, Blog

Door: ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp

Vandaag is dan eindelijk het nieuwe kabinet aangetreden en kan ook onze nieuwe minister Dilan Yesilgöz (Justitie & Veiligheid) aan de slag. ‘Er wacht haar een zware taak, want het is een turbulente en zware tijd voor de politie’, is een reactie die wij sinds vorige week terugkerend horen van leden. Menig collega is sceptisch over de politiek en kijkt uit naar een daadkrachtige minister.

Voldoende structurele investeringen zijn vooralsnog uitgebleven, terwijl capaciteit wordt weggetrokken voor de inzet bij demonstraties/protesten, persoonsbeveiliging en handhaving van corona maatregelen. Steeds meer aangiftes worden geseponeerd, zaken blijven op de plank liggen. Het is inmiddels helaas geen nieuws meer. Dit druist tegen alles in waar politiemensen voor staan en waarvoor ze hebben gekozen voor dit vak. Onze vakbondsadviseurs hebben al meerdere keren van collega’s gehoord dat zij zich soms een speelbal van de politiek voelen en het ouderwetse politiewerk missen. Het werk waarvoor ze zijn aangenomen, daders opsporen, zaken oplossen en slachtoffers helpen. Kortom: problemen voor blijven, hulpverlenend aan de maatschappij.

Onze nieuwe minister geeft aan hier oog voor  te hebben. ‘Er is de komende jaren veel te doen op het gebied van onze veiligheid en rechtsstaat. Daar ga ik mee aan de slag’, zijn haar woorden. Toen zij namens haar partij woordvoerder was voor Justitie & Veiligheid in de Tweede Kamer kwam zij op voor de (veiligheid van de) politie en durfde tegen de stroom in te gaan. Wij hopen dat zij dit vasthoudt. Wij feliciteren onze nieuwe minister met haar beëdiging en wensen haar veel succes. Er ligt meteen een schone taak voor haar, samen met de politiebonden een nieuwe cao voor politiemensen afsluiten.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN