Hulp voor het gezin bij letselschade

Hulp voor het gezin bij letselschade

9 nov 2021, Juridisch

Een ongeluk in het verkeer met soms nare gevolgen. Je hoopt dat het jou of je familieleden nooit overkomt, maar wat als dat onverhoopt wel zo is? Hoe fijn is het dan dat iemand voor jou of je familie klaar staat, zorgen uit handen neemt en een schadevergoeding regelt.

Elke vrijdag passen Bea en Piet op hun kleinkinderen. Anne en Sam zijn oud genoeg om na schooltijd zelf langs te komen waaien bij opa en oma. Hun middelbare school staat in dezelfde wijk als waar hun grootouders wonen. Op de weg van school naar opa en oma zijn een paar gevaarlijke kruispunten. Sam ziet een rood verkeerslicht over het hoofd en wordt aangereden door een auto. Hij kan niet meer overeind komen en wordt per ambulance vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Zijn beide benen (het scheenbeen en kuitbeen van zijn rechterbeen en het scheenbeen van zijn linkerbeen) blijken gebroken.

Fietsers en voetgangers extra goed beschermd

In de Wegenverkeerswet is een artikel opgenomen dat de zwakke verkeersdeelnemers (fietsers en voetgangers) extra goed beschermt bij ongevallen met motorrijtuigen. Kinderen jonger dan 14 jaar, zoals de kleinzoon van Bea en Piet, krijgen (bijna) altijd hun volledige schade vergoed. De ouders van Sam hadden hier wel eens van gehoord en melden het ongeval van hun zoon bij Legal & Services in Baarn.

Schadevergoeding

De letselschadebehandelaar van Legal & Services stelt daaropvolgend de verzekeraar van de automobilist - die Sam had aangereden - aansprakelijk. De aansprakelijkheid wordt snel erkend en er wordt alvast een voorschot van € 2.500,- betaald vanwege door de ouders van Sam gemaakte en te maken kosten. Het herstel van Sam duurt alles bij elkaar bijna een jaar. In dat jaar loopt hij veel lessen mis, waardoor hij de tweede klas VWO moet overdoen. De behandelend jurist bij Legal & Services regelt een vergoeding van ruim € 20.000,- voor studievertraging. Verder wordt alle schade van Sam vergoed en krijgt hij ook nog een smartengelduitkering van €7.500,-.

Waarborgen voor minderjarigen

Het regelen van een letselschadezaak voor een minderjarige is met de nodige waarborgen omkleed. Zo moet er een machtiging aan de kantonrechter worden gevraagd. Ook dit wordt door Legal & Services Letsel voor Sam en zijn ouders geregeld. De schadevergoeding die voor Sam is bestemd, wordt uiteindelijk door de verzekeraar gestort op een voor Sam geopende geblokkeerde rekening. Als Sam 18 jaar oud is kan hij zelf beslissen wat hij met het geld wil doen.

Wil jij meer weten over de diensten en producten van Legal & Services of wil jij weten of we jouw zaak kunnen behandelen? Doe een eenvoudige check op de website www.legalenservices.nl. Heb je liever direct contact? Dan kun je ook bellen (085-0664110) of mailen (contact@legalenservices.nl).

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN