Letselschade: Hoe Cees politieman Daan hielp zijn recht te halen!?

Letselschade: Hoe Cees politieman Daan hielp zijn recht te halen!?

8 feb 2022, legal en services

Daan raakte eind 2021 tijdens zijn werk gewond na een worsteling met een verdachte die strak stond van de pillen. Hij liep daarbij vrij ernstig knieletsel op. Kortom: een ongeval die voortkwam uit het werk. Daan belde de ACP voor hulp en werd bijgestaan door letselspecialist Cees Appels.

Bij elke zaak is het welzijn van het slachtoffer het eerste punt van aandacht. Daarnaast is het vaststellen van de aansprakelijkheid van belang; wie is juridisch verantwoordelijk voor de fysieke schade én accepteert de betreffende partij deze aansprakelijkheid. “Als er sprake is van een dienstongeval en beroepsincident, zoals in de situatie van Daan, dan is dat duidelijk. Dan heb je namelijk recht op een volledige schadevergoeding en kan ik per direct aan de slag met het afhandelen van de schade”, vertelt Cees.

Aansprakelijkheid

“Letsel is een breed begrip, maar als je kijkt naar wat het praktisch betekent om schade te verhalen dan is het best logisch”, zegt Cees. “Het gaat dan onder andere om het inzichtelijk maken en claimen van medische (reis)kosten, aanvulling van inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid en smartengeld. Maar ook om verlies zelfwerkzaamheid (onderhoud huis en tuin), huishoudelijke hulp en – indien aan de orde – carrièreschade.”

Voor Daan heeft Cees de kosten inzichtelijk gemaakt én deze ingediend bij de partij die aansprakelijk is. Op die manier kan Daan zich nu vooral focussen op zijn gezin en beter worden.

Ben jij of ken jij een politiecollega die hulp nodig heeft na een dienstongeval of beroepsincident? Stuur een mail naar contact@legalenservices.nl.

Meer informatie? Kijk op: www.legalenservices.nl

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN